Naşul a ucis Craiova   Leave a comment

Stenograma halucinantă a şedinţei Comitetului Executiv din 20 iulie anul trecut prezintă exact cum au decurs lucrurile în cazul excluderii Universităţii Craiova. Limbajul, sub cel folosit în cartierele mărginaşe ale Bucureştiului, arată exact nivelul fotbalului nostru.

„Avem un pic de întârziere, dar terminăm repede astăzi”, au fost primele vorbe ale lui Mircea Sandu în şedinţa din iulie, ziua în care şeful FRF avea să propună excluderea Craiovei. Stenograma apărută la şapte luni de la întrunirea Comitetului Executiv arată, printre altele, că în cea mai importantă clădire din fotbalul nostru, una plină ochi de costume scumpe, limbajul nu diferă de cel al golanilor de la colţ de stradă.

Naşul i-o trage lui Iancu…
În timpul întrunirii, chiar dacă nu era un punct pe ordinea de zi, Mircea Sandu s-a oprit să mulţumească oamenilor care au apărat FRF în procesul cu Timişoara, Bistriţa şi FC Bihor la TAS. A părut doar un prilej căutat pentru a-şi spune punctul de vedere despre „infractorul Iancu” şi de a le arăta oamenilor din sală că tot el rămâne masculul Alfa din fotbalul nostru: „A zis că mă regulează, l-am regulat, adică sunt mai tare în ceea ce mă priveşte, şi i-am tras-o şi lui, ca persoană”, a punctat Sandu, care s-a grăbit apoi să-şi exprime regretele pentru timişoreni: „Îmi pare rău de FC Timişoara şi de oraşul Timişoara, de oamenii acolo îmi pare rău. Dar acesta care şi-a bătut joc de noi şi a vrut să vă păcălească cu tot felul de inginerii financiare…”. Şi nu a fost decât începutul!

Apoi „i-o trage” Craiovei!

Se revine la ordinea de zi. Adrian Stângaciu, juristul federal, informează situaţia litigiului cu oltenii: „Aseară, clubul Universitatea Craiova a trimis o adresă către Federaţie, la fel de dură ca şi cele precedente la adresa dumneavoastră, dar cu elemente de noutate”. „Informează-ne, Adriene, informează‑ne!, îi cere nerăbdător Mircea Sandu. Apoi, alături de Stângaciu, care i-a comunicat că o parte dintre procesele oltenilor cu FRF s-au stins, acesta începe să treacă în revistă dosarele.

∞Sandu: Dosarul 1309 a fost retras?
∞Stângaciu: A fost anulat!
∞Sandu: 1119?
∞Sandu: Am fost citaţi pe 6 iunie.
∞Stângaciu: Da.
∞Sandu: Deci nu e retras?
∞Stângaciu: Acesta nu este retras.
∞Sandu: Bun! Nu mă interesează ce scrie, ci ce prevede statutul.

Sandu citeşte apoi din scrisoarea trimisă de olteni către FRF, în care oficialii Craiovei subliniază că nu au niciun litigiu cu forul care conduce fotbalul. „Dar acest Mititelu este ca şi Iancu!” «Faptul că în acest dosar apare şi Federaţia Română de Fotbal este o eroare care nu ne aparţine, ci e a grefierului, fir-ar al draculului, că a primit şi înregistrat cererea de chemare în judecată şi a efectuat actele». Alţii sunt de vină întotdeauna!”, lecturează cu voce tare „Naşul”, adăugând ironiile din final.

„Eu propun excluderea!”

Juristul a expus apoi variantele pe care membrii Comitetului Executiv le au pentru a pedepsi Craiova. E simplu: suspendare de maximum doi ani sau excludere. Sandu intervine cu o sugestie personală, pe care o transformă abil în unică variantă: „După modul în care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care n-a înţeles – suntem la opt zile întârziere – să-şi retragă toate acuzaţiile, propun să se aplice articolul 18: «Comitetul Executiv adoptă provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză». Într-un proces ciudat şi extrem de rapid, Craiova e terminată!

∞Sandu: Dacă sunteţi de acord cu această propunere?
∞Sandu: Este cineva împotrivă?
Se abţine cineva? (2 voturi – Marian Pălărie şi Marius Stan)
∞Sandu: Se aprobă cu 10 voturi pentru şi 2 abţineri excluderea provizorie până la prima Adunare Generală!

Un mort o învie pe Juventus! Juventus Colentina!
Oamenii din sală trec nepăsători la următorul punct. Fără păreri de rău pentru olteni, fără regrete pentru moartea Ştiinţei. Asta pentru că o altă moarte aduce un loc în Liga a II-a pentru o echipă de cartier din Bucureşti. „ACU Arad nu a obţinut licenţa şi nici Juventus Colentina, că a introdus documentele tardiv datorită mortului (n.r. – Andrei Mutulescu, fost jucător în probe la Juventus, decedat în timpul unei partide amicale)”, e exprimarea, chiar dacă greşită, a lui Adalbert Kassai.

Dragomir intervine şi el, sentimental ca întotdeauna, în favoarea echipei lui Marian Rusen, membru în CEx: „Domnule preşedinte! În prezent, Bucureştiul nu are nicio echipă în Liga a II-a. V-aş ruga să ţineţi cont că e un mort în familia lor, acolo, ştiu eu, un caz deosebit, şi să ţinem cont că această echipă a promovat jucători la echipa naţională în decursul anilor. Atât am vrut să spun”. Scurt, sentimental şi cu efect imediat. Juventus Colentina primeşte locul dorit, chiar dacă argumentele sunt aiuritoare: „Aradul are două echipe!”.

FRF funcţionează ilegal, de aceea ar trebui ca autorităţile să le interzică lui Mircea Sandu şi oamenilor lui să mai intre în acel sediu. Ei sunt exact ca aurolacii aceia care ocupă nişte clădiri în mod abuziv. Am vorbit şi cu Doina Melinte, şefa ANS, să ia măsuri în privinţa lor, să-i de afară de la FRF
Adrian Mititelu

Nu am zis asta, sunt minciuni. Sunt prostii, lucruri puse în plus. Mă avantajează ce scrie în stenograme, dar nu e adevărat. Multe lucruri sunt glume de acolo. Stenogramele la noi nu se mai fac de mulţi ani aşa, acum se fac audio-video

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Stenograma şedinţei Comitetului Executiv din 20 iulie a fost făcută publică de către Adrian Mititelu, omul care a extras-o din dosarul aflat la Curtea de Apel. Chiar dacă a fost contestată de Dumitru Dragomir, aceasta este autentică, făcând parte din seria de documente puse la dispoziţia DNA de către FRF

EXPLICAŢIA FRF
De la „Regulat, adică regulamentat!”, la „Iancu şi-a tras-o singur!”

Mircea Sandu a devenit expert în ligvistică de la apariţia stenogramelor. Într-un comunicat de presă cu titlul „REGULA(MENT)AT, preşedintele FRF a dat lămuriri pe site-ul oficial al forului pe care îl conduce: „Acel «regulat» care a ieşit în evidenţă venea ca răspuns la declaraţiile domnului Iancu (Mircea Sandu e un infractor şi o să-l regulez). În cadrul şedinţei am spus că s-a văzut cine e infractorul, iar acel «regulat», care-l parafrazează pe domnul Iancu, înseamnă, de fapt, «regulamentat», pentru simplul motiv că referirea a fost făcută la decizia TAS”. Când n-a putut să jongleze cu sensurile cuvintelor, şeful federaţiei a găsit alte soluţii: „Acel «i-am tras-o lui Iancu» nu a fost spus la persoana întâi singular, pentru că, în ceea ce priveşte persoana mea, am câştigat un proces civil cu domnia sa. M-am referit la faptul că TAS a confirmat modul în care au judecat membrii comisiilor. Deci, cine i-a tras-o lui Iancu? S-ar putea spune că şi-a tras-o singur”.

Lăsând deoparte conotaţia din declaraţia lui Mircea Sandu, pot să spun că are dreptate, mi-a tras-o. I-a ieşit. Este puternic, el este responsabilul pentru toate relele din fotbalul românesc. Se vede clar că a fost o răzbunare personală a lui
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

[sursa]

Reclame

Posted februarie 29, 2012 by utopia in ştiri de ultimă oră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • SUSŢINEM


  BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC Basarabia Pământ Românesc

  JURNALUL.ro Miscarea de rezistenta - Campanie Jurnalul National

  CRUCIADA CULTURII Cruciada Culturii

  UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA Universitatea din Craiova
 • Cine scrie

 • ACCESĂRI

 • Reclame
  %d blogeri au apreciat asta: